Kom zonder stress op tijd. Wil je niet meer te laat komen?

Gepubliceerd door Natasja op

Heb jij ook moeite om op tijd te komen?

Kom je regelmatig te laat op afspraken? Wil je niet meer te laat komen? Met deze tips kom je zonder stress op tijd!

Eigenlijk kwam ik ook altijd te laat.

Te laat komen het is nogal een dingetje. Je doet het niet expres. Je wilt de andere(n) zeker niet het gevoel geven dat deze afspraak niet belangrijk is voor je.

Zelf had ik er ook altijd moeite mee. Dacht vooral vaak o ik heb nog tijd genoeg. Vervolgens ging ik dan van alles doen. Maar dan ineens was de tijd van vertrek al voorbij. Dan ging ik als een gek alles doen om toch nog op tijd te komen. Wat natuurlijk nooit lukte want tijd kun je niet inhalen. Vervolgens kwam ik gestresst, bezweten en mezelf verontschuldigend toch te laat aan. Echt een vervelend begin van een afspraak.

Gevolgen van te laat komen.

Van op het laatste moment of te laat aankomen krijg je stress. Het is daarom belangrijk om op tijd te komen om zonder stress en relaxed te arriveren. Als je gestresst binnen komt kun je niet gelijk focussen op degene met wie je een afspraak hebt of op het gene je wilt gaan doen. Je bent bezweet en onrustig en je voelt je schuldig. Dit is wat je niet meer wilt. Komt voortaan relaxed en fris binnen. Maak een goede start met de tips die ik je nu ga geven.

Dit zijn handige tips.

Tip 1

Zet een alarm dit “kun je heel gemakkelijk op je telefoon doen”. Stel de tijd in op 5 minuten voordat je weg moet. Als het alarm gaat laat je alles vallen en ga dan echt gelijk weg.

Dit klinkt heel makkelijk. Maar er zijn wel een aantal dingen die je het beste ter voorbereiding kunt doen. Anders gaat het alsnog mis.

Tip 2

Leg alle spullen die je mee wilt nemen of nodig hebt van de voren klaar. Als je dit allemaal moet doen als je eigenlijk zou weggaan kom je nog te laat. Denk hierbij aan je jas, tas, sleutels, schoenen, en telefoon. Sommige van deze dingen hebben de eigenschap om net niet op de plaats te zijn waar jij ze verwacht als je weg wilt gaan.

Tip 3

Neem je vertrektijd ruim. Vertrek liever iets eerder dan op het laatste moment aankomen. Houd rekening met reistijd, zoeken naar de locatie en een parkeerplaats. Misschien ben je er helemaal nog nooit geweest. Dan is het goed om rekening te houden met zoektijd. Want soms is het ondanks de navigatie toch lastig om je bestemming te vinden.

Tip 4

Zoek vooraf uit waar je kunt parkeren. Dit is echt heel makkelijk tegenwoordig met Google Maps bijvoorbeeld kun je naar parkeergelegenheid in de buurt van een adres zoeken. Op deze manier voorkom je dat je alsnog te laat komt omdat je geen parkeerplaats kunt vinden.

Tip 5

Mijn laatste tip en zeker niet de onbelangrijkste tip!

Vergeet niet om geld mee te nemen voor een bakje koffie want met deze tip kom je waarschijnlijk eerder aan dan verwacht en heb je daar alle tijd voor ;-). Hoe fijn is het om rustig onder het genot van een bakje koffie op je afspraak te wachten in plaats van te laat en gestresst binnen te komen.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.