Vrijwilligerswerk en creativiteit

Gepubliceerd door Natasja op

Sinds enige tijd help ik 1 x per maand bij een creatieve activiteit. Het is leuk om je eigen creativiteit in te zetten om iets voor een ander te doen.

Keuze

Na jarenlang als vrijwilliger en ervaringsdeskundige actief te zijn geweest voor de ouders van kinderen met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag, merkte ik dat ik toe was aan iets anders. Een andere doelgroep, andere taken om te doen en iets minder dichtbij.

Het kwam vanzelf op mijn pad

Op de Facebookpagina Maatjesproject Humanitas Zeeland kwam ik een leuke oproep tegen. Bij Gors waren ze op zoek naar een creatieve en enthousiaste vrijwilliger.

De omschrijving sprak mij heel erg aan. “Binnen de afdeling Vrije Tijd, worden er diverse activiteiten aangeboden. Bij de groep “creatief” is er ruimte voor een extra vrijwilliger. De groep biedt mensen met een beperking 1x per maand de mogelijkheid om een mooi creatief werkstuk te maken. De activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door de vrijwilligers. Deze activiteit is er op gericht dat cliënten anderen kunnen ontmoeten en een leuke, creatieve vrije tijdsinvulling hebben.”

Gelijk begonnen

Na een telefoontje met de coördinator ben ik de eerste volgende keer gaan kijken of dit bij mij past. Het was zo’n leuke ochtend dat ik besloten heb om mijzelf als vaste vrijwilligster aan te sluiten.

Wat geeft het mij?

Het is zo fijn om te zien wat de creatieve activiteit de deelnemers brengt. Ze zijn blij met en trots op het kunstwerk wat ze maken. De aandacht die ze krijgen en het contact met elkaar geeft hen een fijn gevoel. Ik vind het belangrijk dat dit mogelijk blijft voor de deelnemers. Het geeft mij een goed gevoel dat ik hier een steentje aan kan bij dragen.

Rust

Creatief bezig zijn geeft je rust en maakt je hoofd leeg. Wil jij dit ervaren? Volg dan eens een intuïtieve creatieve workshop. Een mooie combinatie van creativiteit, meditatie en mindfulness.

Contact