Wat betekend kind zijn voor jou?

Misschien was je als kind niet echt een kind maar werd je in een rol van volwassene gedwongen door een situatie in je gezin. Ook dan waren er zeker momenten waarop je toch onbezorgd kind kon zijn. Al was het maar voor even denk maar eens na. Hoe voelde je jezelf op zo een fijn moment? Zou je dit gevoel weer willen ervaren? Het is goed om aan de fijne en mooie herinneringen te denken.

Waar is het kind in jezelf gebleven?

Maar door de jaren heen ben je het kind in jezelf kwijt geraakt. Je hebt er geen of nauwelijks nog contact mee. Dat is jammer want je hebt dit kind nodig. Ze kan je helpen. Zoek haar weer op.

Hoe kun je haar weer vinden?

Door zo vaak als nodig even heerlijk een kind te zijn. Met deze tips kun je haar weer vinden:

Tip 1

Ga wel op die schommel zitten ook al denk je dat het raar is. Het is juist heerlijk even weer lekker zweven en je geen zorgen maken. Voel de wind door je haren.

Tip 2

Ga eens lekker huppelen of in het bos rennen. Voel je vrij en onbezorgd. Doe wat goed voelt zonder te denken wat anderen ervan vinden.

Tip 3

Zing, lach, snoep en geniet volop van het moment zoals een kind kan doen. Denk even niet na over alles wat je moet of niet mag. Doe het gewoon en ervaar wat dit je voor gevoel geeft.

Tip 4

Intuïtief teken is een manier om weer bij jezelf als kind te komen. Dit kun je doen met de volgende oefeningen:

Meditatie

Ga lekker zitten met beide voeten op de grond en sluit je ogen. Haal 3 x diep ademhalen in door de neus en uit door de mond.

Stamp nu even met je beide voeten op de grond om even goed te kunnen aarden. Je maakt nu ook contact met jezelf en je intuïtie. Alle negatieve energie verlaat via je voeten je lichaam. Fijn hé dat deze korte oefening je zoveel geeft. Voel even na wat deze korte meditatie je heeft gebracht. 

 

 

Oefening

Pak een leeg vel papier plak dit vast zodat het niet kan verschuiven. Kies dan een potlood uit in de kleur die je mooi vindt. Doe dan je ogen dicht en voel met je handen de randen van het papier. Zet dan met je ogen dicht je potlood op het papier en begin met bewegen. Beweeg spontaan over het papier zonder erover na te denken. Laat je handen als vanzelf over het papier heen gaan. Het gaat hier niet om het resultaat, maar om het gevoel en de ervaring.  Probeer nergens aan te denken. Ervaar, voel en geniet en durf onbevangen kind te zijn.

Als je voelt dat je klaar bent, ogen je ogen en leg je potlood weg. Kijk naar wat je gemaakt hebt en voel liefde voor je tekening en het kind in jezelf. Wat vind je ervan? Hoe heb je het ervaren?

Ik vind het echt heel leuk als mij dit laat weten.

Contact

Hier nog een filmpje gemaakt tijdens een workshop intuïtief tekenen. 

 


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *