Rust

Gepubliceerd door Natasja op

We willen het allemaal, rust in ons hoofd en rust & balans in ons leven. We verlangen er allemaal naar. Waarom lukt het dan toch vaak niet om dit te creëren?

De maatschappij
De maatschappij vraagt veel van ons en we krijgen zo veel prikkels binnen. Er wordt erg veel van ons verwacht. De keuze om aan deze verwachting te voldoen is aan onszelf. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf te beschermen en niet mee te gaan in de flow van de drukke maatschappij maar ga mee met je eigen flow.
 
Werkdruk
Natuurlijk hebben we vaak te maken met werkdruk maar hoe je hiermee omgaat is echt jouw eigen keuze. Durf aan te geven als het je te veel wordt in plaats van maar weer een stapje harder te lopen. Niemand heeft er iets aan als je druk zo op laat lopen en overloopt, ‘s nachts wakker ligt en uiteindelijk fouten gaat maken.
 
Accepteren 
Accepteer jezelf zoals je bent met al je negatieve en positieve eigenschappen. Jij mag zijn zoals je bent. Je bent goed zoals je bent. Vaak hebben we hier moeite mee en kunnen we onszelf niet accepteren zoals we zijn. We willen altijd beter, meer en anders op deze manier raken steeds verder bij onszelf vandaan.  
 
Vraag hulp
Durf om hulp te vragen. Wij denken vaak dat het een teken van zwakte is om hulp te vragen maar het is een kracht. Je hoeft niet alleen alle ballen in de lucht te houden, dat is wel wat we vaak doen. Laat je kracht zien en vraag om hulp als je iets niet zo goed kunt, het je te veel wordt of omdat het samen makkelijker gaat.
 
Oordeel 
Wat zijn we hard in onze oordelen over onszelf. Oordeel met je hart in plaats van hard over jezelf. Vraag je eens af als dit een goede vriendin is in deze situatie wat is mijn reactie naar haar? Ja dan is je oordeel veel liever en minder hard. Deze liefde en zachtheid mag je ook aan jezelf geven. Dit verdien jij ook. Geef jezelf ook eens een compliment als je iets goed hebt gedaan. Benader jezelf positief met een liefdevol oordeel. 
 
Blijf bij jezelf, zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.