Beginnen met haken

Een aantal jaren geleden, toen ik pas begon met haken. Haakte ik mijn eerste grote project. Een omslagdoek. Het was een redelijk ingewikkeld patroon. Het materiaal wat ik gebruikte was heel anders dan het patroon. Wat volgens mij niet uitmaakte. Met een dunnere haaknaald en haakkatoen dan bij het patroon was gebruikt, ging ik fanatiek aan de slag.

Hoe het verder ging?

Natuurlijk kwam ik katoen te kort. In de winkel was dit niet meer verkrijgbaar (stressmomentje). Gelukkig kon ik het online nog bestellen. Fanatiek ging ik verder. Het resultaat was een leuke gekleurde omslagdoek. Die eigenlijk te klein was. Ik snapte hier niets van want ik had het patroon precies gevolgd. De omslagdoek bleef in de kast hangen.

Dit is een van de weinige keren dat ik hem om heb. Heel lang heeft hij in mijn kast gehangen. Elke keer dacht ik wat jammer, de kleuren zijn zo leuk en ik hing hem weer terug in de kast.

Uithalen en opnieuw beginnen

Weer stond ik met de omslagdoek in mijn handen. Ik besloot om hem niet terug te hangen. Uithalen en een poncho moest het worden. Opzoek naar een patroon. Eigenlijk kon ik niet vinden wat ik zocht. Dus toen besloot ik om zelf een patroon te ontwerpen.

 

Makkelijk

Het is een makkelijk en eenvoudig patroon geworden. Mijn katoen is best druk met alle vrolijke kleuren vandaar. Het is daarom ook zeker geschikt voor beginners.

Mindful met draadjes

Omdat het patroon zo eenvoudig is kun je gedachteloos haken. Een mantra tijdens het haken werkt heerlijk. Maar of je dit nu wel of niet je komt in een heerlijke relaxte flow tijdens het haken.

Haakpatroon

Wil je deze poncho tijdens een workshop maken? Leuk en dat is natuurlijk ook mogelijk. Zoek nog 5 deelnemers en we kunnen aan de slag.

Meer info

 Contact

Ochtendstress

 


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *