Ochtendstress, heb jij er ook last van? Dat niets zo gaat als je zou willen? Alles meer tijd kost en verkeerd gaat? Je kind niet luistert? Niet doet wat jij wilt?

En dat jij voor dit alles geen tijd en geduld hebt? Dat je elke ochtend denkt nu ga ik het anders doen? Maar dat het na 5 minuten weer precies hetzelfde is. Je jezelf hoort schreeuwen van frustratie en onmacht? Je toch weer te laat bij school en op je werk komt? Je helemaal opgebrand bent terwijl de dag nog maar net begonnen is?

Opgebrand

Zo begint je werkdag nadat je een strijdvolle ochtend achter de rug hebt. Nu maar eens dat schuldgevoel opzijzetten en aan je dag beginnen. Maar je ziet als een berg op tegen deze dag. Je hebt er geen energie voor. Je blijft je schuldig voelen want je was geen leuke en gezellige moeder deze ochtend.

Worstelen

Je worstelt je door de dag heen maar je bent er met je aandacht niet bij. Hoe kan ik dit veranderen? Dat is de vraag die door je hoofd blijft spelen. Natuurlijk doe je gewoon je werk want daar word je voor betaald. En je baas hoeft er geen last van te hebben dat jij een kind hebt. Bovendien klagen je collega’s hier nooit over. Die lijken alles met gemak te doen.

Wat nu?

Wat kun je doen om deze cirkel te doorbreken? Zodat je ochtend relaxter verloopt. Jij en je kind wél op tijd komen. Jullie de ochtend overleven zonder geschreeuw, stress en frustratie.

Omdat ik zelf lang met dit probleem heb geworsteld, heb ik een aantal tips die jij kunt toepassen voor je op een rijtje gezet.

Tips

  1. Sta een half uurtje eerder op dan je gezin. Zo kun jij in alle rust opstaan voor de spits en stress begint. Jij kunt nu even rustig een kopje thee drinken zonder gegil rond je heen. Kleed je aan. Nu ben jij al klaar voor de dag.
  2. Zet zo veel mogelijk klaar de avond van tevoren. Kleren, broodtrommels, tassen en andere dingen die mee moeten die dag.
  3. Leg alle dingen die je nodig hebt altijd op een vaste plek bijvoorbeeld sleutels enz… Zo hoef je daar niet naar te zoeken als je weggaat.
  4. Maak op een moment dat jullie allebei rustig zijn afspraken met je kind. Leg uit dat het voor jullie allebei prettig is als de ochtend rustig verloopt.
  5. Zie je gedrag van je kind wat je niet wil? Benoem dit en zeg dat je dit niet wilt. Benoem dan het gedrag wat je wel graag wilt zien. Wees hier kort en duidelijk in.

Wil je meer tips? 

Woensdag 12 juni is het GRATIS R&C kennismakingsdag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze dag heb ik helemaal vrij gepland voor kennismakingsgesprekken. Heb je een vraag, een idee of een probleem waar je met mij over wilt praten? Maak een afspraak en ik maak tijd voor je vrij. Je krijgt gelijk tips waar je mee aan de slag kunt. Aan deze afspraak zijn geen kosten verbonden. Natuurlijk kun je ook op een andere dag een afspraak maken. 
Afspraak Contact 

Kom zonder stress op tijd. Wil je niet meer te laat komen?


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *