Mindful en draadjes

Gepubliceerd door Natasja op

Mindfulness en draadjes wat heeft dit met elkaar te maken? 

Soms wil je even aan niks denken gewoon even alleen maar in het moment zijn. Je herkent dit vast wel. Je hoofd zit vol met van alles. Het is zo vol met gedachten en die lopen ook nog eens allemaal door elkaar. Hoe kun je orde maken in deze chaos?

 

Het lijkt wel of je hoofd op ontploffen staat.

Er zit zoveel in je hoofd dat het lijkt of het te vol is en gaat ontploffen. Gedachtes, herinneringen, problemen, takenlijstjes, dingen die je niet moet vergeten en niet te vergeten, alles wat je niet goed hebt gedaan. Waarschijnlijk is dit nog maar een klein stukje van wat er in jouw hoofd afspeelt. Al deze verschillende punten vragen aandacht. Ze ploppen steeds opnieuw in je gedachten op. Vaak door elkaar wat een mix van allerlei dingen geeft. Eigenlijk is het een grote warboel in je hoofd. Je wilt het stoppen, uitzetten of in ieder geval opruimen. Kun je ervoor zorgen dat dit (even) stopt? Dat je weer de controle krijgt? En er orde komt in deze chaos.

 

Geef jezelf een rust moment

Ja dat klinkt makkelijk maar dat is het soms niet. Verzet je zinnen. Zeg STOP tegen je gedachtes. Werkt allemaal niet echt hé? Eigenlijk moet je jezelf voor de gek houden. Jezelf afleiden en uit de situatie halen. Geef jezelf toestemming om even een pauze te nemen van alles wat je moet, denkt, voelt en wilt. Dit is een hele belangrijke stap lukt je dit niet in 1 keer, probeer het dan gewoon nog een keer. Heb geen oordeel over jezelf omdat het niet lukt maar zeg tegen jezelf, het geeft niets, ik probeer het gewoon nog een keer.

 

Mindful en draadjes helpen je om tot rust te komen

Haken geeft mij heel veel rust. Afgelopen week had ik een moeilijke kwestie in mijn privé leven waar ik niets aan kon veranderen. Ik heb toen besloten hoe ik hiermee om wilde gaan. Lees hier mijn blog Heb je een probleem? Een beslissing nemen geeft rust.

Doordat je met iets anders bezig bent en je daar op focust worden je gedachtes minder groot. Er komen misschien zelfs wel nieuwe inzichten, ideeën, oplossingen en acceptaties bij je binnen.

TIP hou een notitieblok binnen handbereik zodat je dit gelijk kunt opschrijven. Anders wordt het nog voller in je hoofd en dat is nu juist niet de bedoeling.

 

 

5 Tips voor mindful en draadjes.

Tip 1

Maak iets voor jezelf of in ieder geval iets waar je blij van wordt.

Ik maakte dit lieve en schattige schaapje omdat ik er blij van werd.

Het patroon vind je hier: patroon schattig schaapje

Tip 2

Kies een kleur en materiaal dit je aanspreek. Het geeft je een fijn gevoel om hiermee te werken.

Tip 3

Geniet van wat je doet en het moment dat je jezelf hebt gegeven.

Tip 4

Hou voor ogen dat het gaat om een goed gevoel en niet om het resultaat.

Tip 5

Bekijk wat je gemaakt hebt zonder (negatief) oordeel het is goed zoals het is.

Dit zijn de 8 factoren van midfulness probeer ze toe te passen als je een leuk patroon aan het haken bent. Maar probeer het stap voor stap steeds meer in je leven toe te passen. Kijk vooral wat bij je past en wat goed voelt.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.