Meer rust, wil jij dit ook? Lijkt jou dat fijn? Rustig door de dag te gaan zonder stress, drukte en gedoe.

Neem jij je dit jezelf steeds voor maar lukt het niet? Beland je steeds weer in situaties waarin jij te veel moet doen? Wil je dit veranderen maar weet je niet hoe?

Te streng voor jezelf

Vaak ben je te streng voor jezelf. Je weet wel dat je te veel op je bordje hebt maar vind je dat je het gewoon moet kunnen. Daarom de volgende raad: wees eens lief voor jezelf en gun jezelf meer rust. Als je lief bent voor jezelf, kun je ook beter voor anderen zorgen. Wees niet te streng voor jezelf.

Eisen

Vraag je eens af of je dit ook van een ander zou eisen. Waarschijnlijk niet. Waarom dan wel van jezelf? Vaak zijn we liever en minder steng voor anderen dan voor onszelf. Tijd om dit te gaan veranderen! Alles gaat veel beter en makkelijker als je voor jezelf zorgt. Je stress, (werk)druk en ontevredenheid gaan verminderen.  Als jij rust hebt en uitstraalt, beïnvloed je anderen op een positieve manier. 

 9 Tips

Met deze 9 tips voor meer rust maak je een begin om rust te creëren voor jezelf.

1 Geef jezelf toestemming

Zeg tegen jezelf: ik heb hard gewerkt en ik verdien een korte pauze. Belangrijk: neem deze pauze ook ;-). Een korte pauze is belangrijk voor je gezondheid en je productiviteit neemt toe wanneer je een korte pauze houdt.

2 Laat alles liggen

Als het tijd is voor een pauze, stop dan met alle dingen waar je mee bezig bent. Maak niet eerst iets af want voor je het weet ben je weer 30 minuten verder.

3 Neem veel minipauzes

Onderbreek vele malen per dag de doorgaande stroom van bezig zijn, al is het maar voor een paar seconden. Doe je ogen even dicht, haal een aantal keer diep adem. Sta vervolgens even op om wat rond te lopen.

4 Verander je ritme

Wissel je taken af. Ga bijvoorbeeld één uur met een taak aan de slag en ga dan met een andere verder, ook al is je taak nog niet af. Op deze manier neem je een pauze van je taak. Maak hier van tevoren een planning voor.

5 Ga naar buiten

Denk even aan helemaal niets en kijk uit het raam.  Ga naar buiten en kijk naar de hemel. Wandel even een klein rondje. Frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je jezelf weer beter kunt concentreren.

6 Log uit

Zet je telefoon even uit en sluit je e-mailprogramma af, al is het maar voor een paar minuten. Even geen onderbrekingen door anderen. Mocht het nodig zijn om even helemaal tot jezelf te komen, zet dan gewoon je pc uit.

7 Maak je lichaam gelukkig

Was je gezicht, eet een (gezond) koekje, ruik aan iets lekkers of rek je eens even lekker uit.

8 Neem geestelijk vakantie

Neem een herinnering of beeld in gedachten waar jij ontspannen en blij van wordt. Probeer daar ‘heen te gaan’ en blij te zijn.

9 Voorkom dat stress te hoog oploopt

Als je in een bepaalde situatie merkt dat je steeds meer gefrustreerd raakt of meer gespannen wordt, maak je er dan even van los voordat je hoofd ontploft. Haal eens diep adem. Of stap letterlijk uit deze situatie. 

 

Ademhalingsoefening

 

Is jou to do list te lang?

 


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *