Liefde voor je kind

Gepubliceerd door Natasja op

Liefde.

De liefde voor mijn kind is heel groot. Soms is deze liefde alleen best lastig. Ik wil mijn kind zo graag beschermen, helpen en zorgen voor het beste en het mooiste leven. Maar liefde is ook toekijken, vertrouwen en zelf keuzes laten maken.

Ik als moeder

19 jaar ben ik moeder van mijn liefste kind. Al vroeg in mijn moederleven heb ik geleerd om mij verwachtingspatroon aan te passen. Ik weet nog zo goed dat ik moeder was geworden. Daar lag ik met het mooiste, liefste en gezondste baby’tje te wereld. De Apgar-score was 10 punten wie kan mij nog iets maken dacht ik toen. 

Bijzonder

Wat een bijzondere reis hebben we gemaakt mijn kind en ik. Vele lessen hebben we geleerd. De reis was niet gemakkelijk. Zeker niet voor mijn kind maar ook niet voor mij. Vechten, onbegrip, machteloosheid maar ook geluksmomenten, hulp en begrip waren er steeds opnieuw.

Steeds als er wat rust was gekomen. Gebeurde er iets wat alles weer veranderde. In de toekomst kijken en dat soort dingen heb ik wel afgeleerd. Leven van dag tot dag, zien wat er gebeurd en op je pad komt. Het heeft geen nut vooraf alles te gaan bedenken het gaat altijd anders dan je kunt bedenken. 

Loslaten

Steeds meer stukje bij beetje leerde ik dat je soms alleen kunt helpen door los te laten. PF dat was een lastige hoor en nog vind ik het moeilijk. Ik voel intuïtief aan wat wel en niet goed is zeker voor mijn kind. Natuurlijk wil ik het beste voor mijn liefste kind(je).

Maar iedereen mag ook zelf leren, ontdekken, groeien en ontwikkelen op zijn eigen manier. Fouten maken en ervan leren. Vallen en opstaan. Klinkt allemaal mooi maar hoe ga je ermee om als je weet dat iets niet het beste is voor je kind maar het toch gaat gebeuren. 

Zorgen voor……..

Het enige wat je kunt doen is goed voor jezelf zorgen zodat je in kracht blijft. Dat klinkt heel makkelijk maar dat is echt heel lastig kan ik je vertellen.

Door voor jezelf te zorgen kun je doen wat nodig is. Zet jezelf zonder schuldgevoel op 1. Ga er vanuit dat het gewoon goed gaat alleen anders dan jij voor ogen had. Mocht er iets zijn waarbij jou hulp nodig is dan kun je moeiteloos helpen.

Ik heb dit mezelf geleerd en wil jou dit ook leren. Want als ik het kan, kun jij het ook je moet alleen nog even de juiste tools krijgen.

5 redenen om te leren om voor jezelf te zorgen en in je kracht te blijven.

Reden 1 

Het is zoals het is. Als je zorgt dat je in je kracht blijft, dan kun je doen wat nodig is als daarom gevraagd word. Niemand heeft er iets aan als je dit niet kunt omdat je de kracht niet hebt. 

Reden 2

Je voelt je beter als je in je kracht staat. Je kunt beter functioneren vanuit je kracht. Het kost je minder energie en alles gaat makkelijker. 

Reden 3

De relatie met je kind blijft beter. Je bent niet gefocust op het probleem maar op jullie band samen. Als het contact ontspannen en goed blijft dan voelt het voor jullie allebei beter. 

Reden 4

Energie. Je hebt meer energie als je positief denkt en niet vanuit angst. Angst is geen goede raadgever maar wel een energievreter. Zorg dat je je energie behoudt.

Reden 5

Je geeft een betrouwbaar signaal af. Dit is toch ook iets wat je wilt dat je kind voor zichzelf doet. Als jij niet voor jezelf zorgt hoe kun je dit dan wel van je kind verwachten? Geef een goed voorbeeld laat zien wat je wilt meegeven.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.