Koken en creativiteit

Koken is creativiteit. Je kunt bestaande recepten aanpassen of nieuwe recepten verzinnen. Koken geeft je ontspanning. Handelingen zoals snijden, hakken of kneden geven je rust.

Inspiratie

Soms wil ik heel veel en heb ik echt super veel plannen. Deze plannen blijven dan in mijn hoofd ronddansen. Fijn, maar soms ook niet zo handig. Ik merk dat koken mij dan rust kan geven. Maar als ik even geen hoofd vol plannen heb en ik ga koken krijg ik soms ineens inspiratie. Hoe leuk is dat?

Experimenteren

Ik hou er erg van om de experimenteren in de keuken. Ingrediënten bij elkaar uit te proberen en smaken te combineren. Soms smaakt dit heerlijk en soms ook niet natuurlijk. 

Gezond

Vanuit de R&C methode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daarom probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Nu is dit weleens lastig, want ja het verandert per dag bijna wat wel en niet gezond is. Ik doe wat ik kan met de kennis die ik heb.

Recept

Graag wil ik mijn recept van havermout brood met je delen. Dit is echt heel erg lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Laat je creativiteit maar los op dit brood!

Ingrediënten:

250 gram havermout (je kunt dit malen tot meel)

30 gram lijnzaad

30 gram pompoenpitten

2 tl kaneel

3 eieren

180 ml haver-,rijst-, amandel- of sojamelk 

1 banaan in stukjes

Mengen alle ingrediënten in een mengkom. Daarna in een cakevorm gieten plaats het brood in de oven.

Voorverwarmde oven op 160 graden 50 minuten.

Dit het basis recept je kunt verschillende noten en zaden toevoegen, Framboos en blauwe bessen zijn ook lekker om er doorheen te doen.

Op 2 april is er een lezing in Goes over gezondheid en voeding. Meer info

Relaxed and Crea

Is jou to do list te lang?

 


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *