Handig hoor die to do list.

Maak jij ook gebruik van een to do list? Of maak je zelfs meerdere lijsten? Maar zijn ze altijd te lang zodat je aan het einde van de dag nog een hele lijst met onvoltooide acties over hebt? Dat is niet fijn en geeft je geen goed gevoel. Je moet dus eigenlijk keuzes maken. Lastig is dit hé. Je wilt zo veel. Je moet zo veel maar je hebt te weinig tijd. Waren er meer dan 24 uur in een dag.

Dan maar geen to do list meer?

Zou dit de oplossing zijn denk je? Als er geen lijst is gaat het makkelijker? Nee natuurlijk niet. Het is juist heel handig en goed om een lijst of overzicht te hebben van alles wat je wilt of moet doen. Als je dit niet doet heb je kans dat je dingen vergeet. Blijft alles maar in je hoofd malen, wat je allemaal moet doen. Door het op te schrijven creëer je rust voor jezelf. Het staat genoteerd en op een later tijdstip kun je deze taken uitvoeren.

Waarom lukt het niet om je to do’s af te krijgen?

Als je eerlijk naar je lijst kijkt dan zie je eigenlijk al dat je dit niet gaat redden. Toch begin je eraan want als je hard werkt gaat het je lukken. Gewoon even doorzetten jij bent toch een vechter? Dan kom je er aan het eind van de dag achter dat het niet gelukt is. Zie je wel ik kan ook niks en dat soort verwijten maak je jezelf. Die kritisch stem blijft maar in je hoofd zitten. Ook alle taken die niet hebt kunnen doen zitten in je hoofd. PF en nu lekker tot rust komen om morgen weer verder te gaan. Nou dat gaat hem niet worden op deze manier.

Hoe dan wel?

Accepteer dat je deze taken niet allemaal in de ingeplande tijd kunt uitvoeren. Zie dit niet als zwakte maar als kracht. Je geeft toe dat je het niet kunt en gaat er een oplossing voor zoeken. Zo kun je gemotiveerd en fris aan een nieuwe dag beginnen. Want zeg nu eerlijk. Steeds die langere lijst die niet af is….. Niet erg motiverend toch?

Ga het anders doen! Met deze 5 tips gaat je dit lukken.

Tips om je to do list behapbaar te houden

Tip 1

Jij hoeft niet alle taken uit te voeren. Geef taken aan anderen die dat kunnen. Ga dan niet controleren of ze (goed) zijn gedaan. Als je dat doet heb je er weer een taak bij. Degene die de taak gaat doen zal het niet prettig vinden als dit doet. Niet doen dus.

Tip 2

Vraag om hulp, er zijn altijd mensen die je kunnen of willen helpen. In mijn blog vraag jij weleens om hulp lees je hier meer over.

Tip 3

Deze tip is heel simpel heb. Maak je to do list korter zodat je aan het einde van de dag wel alles hebt kunnen doen. Klinkt makkelijk maar is erg lastig want je zal keuzes moeten gaan maken. Kijk kritisch naar je lijst wat heeft er echt prioriteit? En geloof mij echt niet alles heeft prioriteit.

Tip 4

Beloon jezelf als je een taak af hebt. Zeg tegen jezelf dat heb je goed gedaan. In plaats van zo nu snel verder met de volgende actie. Geniet even van dit moment, je hebt het goed gedaan.

Tip 5

Ga het echt doen want het is fijn als je lijstje aan het einde van de dag helemaal is afgevinkt. Koop een leuke notitieblok of download een handige app. Zelf maak ik gebruik van OneNote

Vanuit mijn eigen ervaring is de R&C methode ontstaan. Met deze methode help ik vrouwen die moe zijn, stress hebben, werkdruk ervaren en moeite hebben om werk en gezin te combineren. De methode bestaat dus uit mijn oplossingen hiermee kan ik je helpen. Ik weet wat er nodig is om je te helpen.

Nu vraag jij jezelf natuurlijk af hoe ik  je kan helpen, wat jij moet doen en waarschijnlijk ook hoeveel tijd en geld je dit gaat kosten.  Je kunt gratis kennismaken met mij en de R&C methode door een afspraak te maken voor een kennismakingscoachingsgesprek.

Tijdens dit gesprek ontvang je al gelijk tips en handvatten waarmee je aan de slag kunt gaan. We spreken elkaar dan 30 minuten. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Wacht niet langer en maak hier je afspraak.

Relaxed and Crea


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *