Wil je helen, loslaten en vergeven?

Gepubliceerd door Natasja op

 

Wil je helen, loslaten en vergeven?

Soms maken we iets mee wat ons veel verdriet doet of worden we erg gekwetst door iemand. Helen waarom is het zo belangrijk maar ook zo lastig? 

We willen allemaal graag helen en geen pijn, verdriet en boosheid meer voelen.

Foto gemaakt door Relaxed and CreaHelen waarom is het zo belangrijk? Soms worden we door iemand gekwetst ze doen ons pijn en verdriet. Er gebeuren dingen of er zijn situaties die die ons pijn en verdriet doen of boos maken. Als we dit niet verwerken komt het steeds weer terug op ons levenspad.

Waarom is het zo lastig?

Soms is het lastig om je gevoel onder woorden te brengen. Of het verdriet is zo groot dat we het niet overzien. Het is te pijnlijk om het hardop of in jezelf uit te spreken. Je kunt ook bang zijn om opnieuw gekwetst te worden. Misschien durf je de confrontatie met deze persoon of situatie niet aan te gaan. Het liefste wil je deze ervaring en gevoelens vergeten. We gaan het gevoel dan vaak wegstoppen. Steeds als het gevoel weer teug komt stoppen we het weer weg. Op deze manier blijft het onze valkuil en blijft het een wond.

Wat kunnen we doen om te helen?

Om te helen is het nodig om te vergeven en los te laten. Misschien heb je hier gelijk al een weerstand tegen. Je wilt niet vergeven en loslaten. Je denkt misschien dat je het de ander  makkelijk maakt of goedkeurt wat er is gebeurt. Dat is niet wat ik bedoel. Als we niet vergeven en loslaten houden we de negatieve gevoelens in stand. Het blijft pijn doen. Hoe mooi zou het zijn om te vergeven en los te laten zodat onze aandacht naar onze positieve gevoelens kan gaan.

 Wat gebeurt er als we niet helen?

Als we niet helen blijven we in de pijn, verdriet en/of boosheid hangen. Je wordt steeds opnieuw geconfronteerd met de pijn en het verdriet. Vergeven en loslaten doe je dus voor jezelf en niet voor de ander of de situatie. Je wilt niet dit niet steeds opnieuw voelen maar er iets aan doen. Het geeft ons rust en balans als we de pijn, verdriet en boosheid verwerken, vergeven en loslaten om te helen.

Verwerken hoe doe je dat?

Bij het verwerken van verdriet, vergeven en het los laten van pijn, boosheid, angst en onzekerheid. Kun je creativiteit op verschillende manieren inzetten. Soms zitten je gevoelens zo diep weggestopt dat je er bijna niet meer bij kunt komen. Door stapje voor stapje weer bij dit gevoel te komen met behulp van coaching tijdens een individueel traject kun je helen, loslaten en vergeven. Tijdens dit traject ontdek je wat je nodig hebt en wat je jezelf kunt geven om te helen. Dit zal je persoonlijke & creatieve groei en innerlijke rust & balans geven.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.