Geen tijd voor creativiteit?

Gepubliceerd door Natasja op

Eigenlijk wil je graag creatief bezig zijn maar ja, je hebt er geen tijd voor.

Je ziet zoveel leuks maar dat kun jij toch niet maken.  Er zijn allerlei redenen waarom je er niet aan begint. Je bent gewoon niet creatief. Te duur. Je weet eigenlijk niet wat er bij jou past.

Maar toch blijft het kriebelen. Je ziet zo veel leuks voorbij komen. Hoe leuk zou het zijn om dat te maken. Zal ik eens iets zeggen. Al die leuke dingen die je op social media voorbij ziet komen, kun jij ook maken.

Hoe dan?

Door gewoon te beginnen. Wat lijkt je leuk? Kies niet gelijk het allermoeilijkste. Mocht dit niet bij je passen geef dan niet gelijk op maar probeer iets anders. Vergeet het resultaat maar kijk vooral naar het gevoel dat je krijgt. Word je er blij van? Gewoon blijven doen.

Het word niet zoals het voorbeeld

Nee natuurlijk niet want het is van jou. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken. Als 10 mensen iets maken met dezelfde materialen en uitleg. Ziet het er allemaal net even anders uit. Mooi hé dat is je eigen creativiteit.

Vergeet niet dat je alleen de mooiste resultaten van andere te zien krijgt. Misschien hebben zij het wel heel vaak opnieuw gedaan voordat ze de foto deelde.

Tips

Met deze 5 tips lukt het je vast om te beginnen om je eigen creativiteit te ontdekken.


Tip 1

Begin met iets kleins en makkelijks. Verwacht niet dat je gelijk de grootste en moeilijkste dingen kunt maken.

Tip 2

Koop niet gelijk heel veel materialen. Koop eerst wat je echt nodig hebt. Of kijk wat je hebt om te gebruiken. Soms kun je ook iets lenen van iemand. Zoek goedkope alternatieve die zijn er vaak.

Tip 3

Volg een workshop. Zo kun je kijken of dit iets voor jou is en krijg je gelijk goede uitleg. 

   

Tip 4

Het hoeft niet perfect te zijn. Geniet en ontspan.

Tip 5

Op Pinterest kun je veel inspiratie vinden.Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.