Heb je een probleem? Een beslissing nemen geeft rust.

Gepubliceerd door Natasja op

Soms heb je een probleem en weet je niet wat de oplossing is voor deze kwestie.

Het houd je steeds bezig en het blijft malen in je hoofd. Je slaapt slecht en voelt je rot. Door een besluit te nemen hoe je met dit probleem omgaat creëer je rust. Hoe doe je dit en wat levert het je op?

Wat kun je doen?

Er is nu eenmaal niet voor elk probleem een oplossing. Vaak hebben we het niet in de hand en dus kunnen we niet echt iets aan de situatie veranderen. Wat je wel kunt doen is de regie in handen nemen. Zoek een manier waarop jij met deze situatie om kunt gaan. Hoe moeilijk ook die is er altijd. Door erover na te denken neem je al een stukje regie. Je hebt nu al een klein beetje rust voor jezelf gecreëerd.

Hoe maak je een beslissing?

Bedenk of schrijf de verschillende manieren waarop je met dit probleem om kunt gaan. Natuurlijk is het voor jou het fijnste dat er een oplossing komt. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Accepteer dat dit nu eenmaal niet mogelijk is.

Kies uit de verschillende manieren die je hebt bedacht. De manier die het beste bij je past die jou het beste gevoel geeft.  Neem dan bewust het besluit om op deze manier met je probleem om te gaan. 

Wat levert het je op?

Rust, de kwestie vraagt niet steeds alle aandacht want je hebt besloten hoe je hiermee omgaat. Je gaat beter slapen en het piekeren beheerst je leven niet meer. Uiteindelijk voel je jezelf weer goed en zie je dat je dit probleem de baas kunt. Kortom je voelt jezelf niet meer rot.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.