DRUK DRUK DRUK

Gepubliceerd door Natasja op

Goed hoor, maar ja druk hé. Zeg jij dit ook als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat?

Hoor je dit jezelf te vaak zeggen? Zie je anderen moeiteloos tijd voor zichzelf maken? En vraag jij je dan af hoe doen ze dat?

Nooit rust

Soms lijkt het wel of je alleen maar aan het haasten en rennen bent. Altijd achter de feiten aanloopt en nooit rust hebt. Je voelt altijd druk en de verantwoordelijkheid ligt zwaar op je schouders. Hoe doen anderen dit toch, vraag je jezelf regelmatig af Je wilt het wel veranderen en meer me time creëren, maar je hebt echt geen idee hoe.

Druk waarmee?

Een hele dag ben je met van alles bezig. Op je werk, in je gezin en je sociale leven (al heb je hier eigenlijk veel te weinig tijd voor). Alle ballen hou je in de lucht zonder er één te laten vallen. Want dat zou natuurlijk een onoverkomelijke ramp zijn als je een fout maakt. Maar is dat wel echt zo? En zijn alle ballen echt allemaal jouw verantwoording? Als iemand je om hulp vraagt, zeg je nooit nee. Terwijl je dit soms best zou willen. Maar je wilt graag helpen dus ja daar ga je weer……… Pffff word je er ook moe van als je dit leest? 

Kijk eens kritisch 

Beslis jij zelf over je eigen agenda of laat je dit eigenlijk heel veel door andere beslissen? Neem de regie over je eigen agenda en tijd. Jij bent degene die hierover mag en kan beslissen. Plan tijden en werkzaamheden van tevoren in. Plan zeker ook me time in en laat daar niemand aankomen. Dit is de afspraak die je met jezelf maakt. Dit is de tijd die ik voor mezelf vrij maak en no matter what, die tijd blijft van mij. 

Jij bent de baas over je tijd

Besef dat jij de enige bent die de baas is over je eigen tijd. En jij beslist hoe je deze tijd indeelt. Natuurlijk zijn er verplichtingen waaraan je aan moet voldoen. Maar je kunt inplannen wanneer je deze doet en de tijd die je eraan wilt besteden. Plan ook tijd in voor ad hoc taken. Zo kunnen dingen die onverwachts op je pad komen niet je hele planning in de war gooien. Je blijft de controle houden.  En achter de feiten aan lopen, wat is dat?

Lastig?

Natuurlijk is het lastig. Maar ik weet zeker dat jij het kunt. Je moet alleen even voor jezelf de weg vinden. Kijk naar: wat past bij mij en wat niet. Waar zeg ik nee tegen en wat doe ik wel. Bedenk wel dat er écht dingen moeten veranderen.
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. 

Contact