Creativiteit op school

Gepubliceerd door Natasja op

Creativiteit op school is leuk. Hoe leuk? Dat lees je in deze blog over mijn nieuwe ervaring.

Vier weken lang met kinderen creatief en intuïtief aan de slag. Kinderen zijn open en onbevangen. Ze laten hun creativiteit heel makkelijk stromen. Het is een feestje om met ze te werken.

 Hoe leuk is dit dacht ik toen ik de kans kreeg om mijn workshop intuïtief schilderen aan kinderen te geven. Vier weken lang mocht ik de naschoolse activiteit op de Stamperiusschool. Het was voor mij heel bijzonder toen ik hier voor gevraagd werd. Dit ga ik doen, dacht ik gelijk.

Programma aanpassen.

Het leuke voor mij was dat het iets nieuws was maar dat was gelijk ook wel spannend natuurlijk. Vinden ze het wel leuk? Willen er wel kinderen komen? dat soort vragen speelden er wel door mijn hoofd. Maar ik had er zin in en ging aan de slag met de voorbereidingen. Al snel kwam ik er achter dat ik mijn programma met een kleine aanpassing ook voor de kinderen kan gebruiken. Samenwerken, lief zijn voor elkaar, elkaar helpen en opruimen zijn de dingen die ik mee wilde geven. En natuurlijk hoe leuk het is om creatief bezig te zijn. Wat je allemaal kunt doen met verschillende verftechnieken en verfsoorten.

Wat hebben we allemaal gedaan

Acryl gieten 

              

Ecoline en zeezout

Verf en scheerschuim 

Zelf verf maken en met vershoudfolie schilderen 

             

Eindconclusie

Het was echt zo leuk om te doen. Natuurlijk gaat niet alles zoals je had gepland en voorbereid maar dat is dan juist ook weer leuk. Ik kreeg er energie van. Heerlijk om de 16 kinderen elke keer zo enthousiast bezig te zien.  Ik ga dit zeker nog vaker doen.

Contact


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken en ik geef graag mijn creativiteit en positiviteit door.

2 reacties

Ilona Snoep · 8 april 2019 op 12:52

Het was heel mooi om te zien hoeveel leerlingen na schooltijd creatief aan de slag gingen met jouw workshop!
Mooi proces met verrassende resultaten, goede sfeer en gezelligheid.
Dank je wel!

Ilona Snoep

Natasja Rijken · 9 april 2019 op 09:34

Dank je wel voor je mooie reactie Ilona.

Gesloten voor reacties.