Creativiteit op school

Creativiteit op school is leuk. Hoe leuk? Dat lees je in deze blog over mijn nieuwe ervaring.

Vier weken lang met kinderen creatief en intuïtief aan de slag. Kinderen zijn open en onbevangen. Ze laten hun creativiteit heel makkelijk stromen. Het is een feestje om met ze te werken.

 Hoe leuk is dit dacht ik toen ik de kans kreeg om mijn workshop intuïtief schilderen aan kinderen te geven. Vier weken lang mocht ik de naschoolse activiteit op de Stamperiusschool. Het was voor mij heel bijzonder toen ik hier voor gevraagd werd. Dit ga ik doen, dacht ik gelijk.

Programma aanpassen.

Het leuke voor mij was dat het iets nieuws was maar dat was gelijk ook wel spannend natuurlijk. Vinden ze het wel leuk? Willen er wel kinderen komen? dat soort vragen speelden er wel door mijn hoofd. Maar ik had er zin in en ging aan de slag met de voorbereidingen. Al snel kwam ik er achter dat ik mijn programma met een kleine aanpassing ook voor de kinderen kan gebruiken. Samenwerken, lief zijn voor elkaar, elkaar helpen en opruimen zijn de dingen die ik mee wilde geven. En natuurlijk hoe leuk het is om creatief bezig te zijn. Wat je allemaal kunt doen met verschillende verftechnieken en verfsoorten.

Wat hebben we allemaal gedaan

Acryl gieten 

              

Ecoline en zeezout

Verf en scheerschuim 

Zelf verf maken en met vershoudfolie schilderen 

             

Eindconclusie

Het was echt zo leuk om te doen. Natuurlijk gaat niet alles zoals je had gepland en voorbereid maar dat is dan juist ook weer leuk. Ik kreeg er energie van. Heerlijk om de 16 kinderen elke keer zo enthousiast bezig te zien.  Ik ga dit zeker nog vaker doen.

Wil je na het lezen van deze blog zelf creatief aan slag? Bekijk mijn creatief programma. Tip 23 april geef ik workshop acryl gieten in Goes meer info.

Of wil je meer weten over mij aanbod voor kinderen? Neem contact met mij op over de mogelijkheden.

https://relaxedandcrea.nl/event/workshop-acryl-gieten/

2 gedachten over “Creativiteit op school

 • 8 april 2019 om 12:52
  Permalink

  Het was heel mooi om te zien hoeveel leerlingen na schooltijd creatief aan de slag gingen met jouw workshop!
  Mooi proces met verrassende resultaten, goede sfeer en gezelligheid.
  Dank je wel!

  Ilona Snoep

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk dat je op mijn website bent!

Mis niets en blijf altijd op de hoogte van alle activiteiten. Ontvang speciale aanbiedingen en  mijn blogberichten in je mailbox. Schrijf je daarom in voor mijn nieuwsbrief.

 

Inschrijven