Duurzaamheid, verspilling tegengaan, recyclen en wegwerpmaatschappij. Dit zijn termen waar we allemaal mee te maken hebben.

Iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Daar ben ik van overtuigd. Graag vertel ik je wat ik eraan doe tijdens mijn werkzaamheden voor Relaxed and Crea.

Belangrijk

Ik vind het belangrijk om duurzaam te ondernemen. Om verspilling tegen te gaan. Zo veel mogelijk te recyclen en hergebruiken. Zo min mogelijk weg te gooien. Niet altijd alles nieuw te kopen maar gebruikte spullen te zoeken. Daarom doe ik er alles aan om dit zo goed mogelijk te doen.

Verspilling

Om verspilling tegen te gaan, haak ik van restjes haakkatoen hartjes. Deze deel ik uit om zo iedereen een beetje liefde en een goed gevoel te geven. Als de restjes die ik heb te kort zijn om er een hartje van de haken, knoop ik de draadjes aan elkaar en maak er bijvoorbeeld een kleedje van.

Wegwerpmaatschappij

Onlangs kwam ik een berichtje op Facebook tegen om zelf wattenschijfjes te maken om make-up te verwijderen. Je kunt bezuinigen op wegwerp wattenschijfjes door zelf met garen herbruikbare watjes te creëren. Ik ben gelijk aan de haak gegaan. Na een aantal dagen van gebruik van deze pads, bedacht ik dat ze voor mij iets te groot waren. Ook vond ik ze niet stevig genoeg. Ik heb een eigen patroon gemaakt waarbij ik gebruik maak van de fair isle techniek. Deze herbruikbare make-up pads bevallen mij prima. Wil je ze ook maken? Haakpatroon.

Recyclen en hergebruiken

Glazen potjes die leeg zijn, kun je ook voor van alles gebruiken. Ik verwijder de etiketten en maak de potjes schoon. Ik verf ze, gebruik ze als macramé hanger of ik haak er leuke randjes omheen. Laatst heb ik na een workshop uit mijn creatieve programma potjes met een gehaakt hartje weggegeven. De deelnemers hebben een mooie boodschap voor elkaar geschreven. Deze bewaren ze in het potje en ze kunnen er ook nog zelfgeschreven briefjes bij doen. Zo krijg je een potje vol met positiviteit.

Weggooien

Ik gooi zo min mogelijk weg. Ik bedenk altijd eerst wat ik er nog mee kan doen. Als ik er echt niets meer mee kan dan is er meestal wel iemand anders die ik er blij mee kan maken. Een kringloop is vaak ook blij met spullen. Als ik iets weggooi, doe ik dit altijd gescheiden.  Natuurlijk produceren we afval maar op deze manier probeer ik het zo minimaal mogelijk te houden.

Als je een samenwerking met mij aangaat is het fijn om te weten dat ik op deze manier werk.

Kom zonder stress op tijd. Wil je niet meer te laat komen?


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *