Alles wat je aandacht geeft groeit. Hoor jij dit ook zo vaak? Weet je dat het waar is.

Of geloof je er niet in? Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het echt waar is.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Alle positieve gedachtes en gevoelens maar ook boosheid en negatieve gedachtes. Door ertegen te vechten geef je ze aandacht.  Soms gebeurt er iets wat je naar vindt. Of vind je dat jij iets beter kunt dan de persoon die er zoveel complimenten over krijgt. Doordat je het aandacht geeft, groeit het. Dus doordat je er niet mee bezig wil zijn, vecht je ertegen en dan geef je het juist aandacht. Daardoor wordt het steeds groter en blijf je ertegenaan lopen.

Wat kun je doen?

Accepteer je boosheid of negatieve gevoel. Soms ben je gewoon boos of vind je echt iets oneerlijk. Geef het een plekje en zet er een positieve gedachte of gevoel tegenover. Door het te accepteren wordt het al een heel stuk kleiner. Het is dan minder aanwezig. Als je er een positieve gedachte tegenover zet dan kun je daaraan denken als het toch een keer opduikt. Je zult jezelf een stuk beter voelen. Het negatieve heeft geen macht meer over je en dat voelt goed hé?

Lachen

Soms is het ook fijn om maar gewoon te lachen. Als er iets naars gebeurt of je vindt iets oneerlijk. Lach dan om de situatie, de betrokken personen en jezelf. Lachen geeft je heerlijke energie. Begin gewoon te lachen ook al moet je eigenlijk helemaal niet lachen. Door te gaan lachen moet je vanzelf echt lachen. Probeer het eens.

Ik had het zelf ook

Onbewust was ik heel erg bezig om mijn blog zonder schijffouten te schrijven. Natuurlijk lukte mij dit niet. Maar ik vond het toch lastig als mensen er iets van zeiden of als ik er achteraf toch een foutje in zag staan. Ach, zei ik dan, ik geef geen Nederlandse les. Maar in mijn onderbewustzijn bleef het toch groeien.

Wat deed ik?

Eigenlijk heb ik zelf niet veel gedaan. Ik sprak Marianne Gillot en zij heeft mij aangeboden om elke maandag even snel mijn blog na te kijken. Nou dat vond ik natuurlijk super lief maar ook wel lastig, want ik had toch geen hulp nodig? Ik help mensen, zelf om hulp vragen of hulp accepteren vind ik lastig. Lees mijn blog hierover Vraag jij weleens om hulp?. Maar ik dacht: ik doe het.

En het resultaat is

Elke maandag heb ik fijn contact via de mail met Marianne. Zij geeft mij tips en maakt kleine aanpassingen. Ik voel me niet bezwaard, want ze doet dit graag voor mij. Dat merk ik aan alles. Ondanks dat zij gewoon haar werk heeft met haar praktijk Marianne De EetLijn Coach (neem eens een kijkje op haar leuke site) en haar vrijwilligerswerk bij Maatjesproject Humanitas Zeeland maakt zij altijd tijd voor mij. Afgelopen maandag stuurde ze mij dat ze maar 2 komma’s heeft hoeven te plaatsen. Eigenlijk valt het dus best mee met mijn fouten. Het verbetert zelfs. Doordat ik weet dat mijn blog nagekeken wordt, ben ik niet meer met schrijffouten bezig en maak ik ze ook minder.

Conclusie

Leuk om te zien dat het echt zo is. Dat alles wat je aandacht geeft groeit. Dat je soms dingen aandacht geeft en ze daardoor groeien waar je jezelf niet bewust van bent.

Zullen we met zijn alle onze aandacht geven aan LIEFDE en eens kijken wat er dan gebeurt? Liefde mag altijd groeien, liefde voor jezelf, mensen in je omgeving, de wereld, het leven, de natuur en alles wat liefde verdiend. Wat zou er dan voor moois kunnen gebeuren?

Een nieuw begin, dingen veranderen, waarom niet?


Natasja

Creatieveling met positieve kijk op het leven. Wie ben ik? Ik ben Natasja Rijken eigenaar van Relaxed and Crea. Ik geef intuïtieve creatieve workshops. Een hele fijne manier om creatief bezig te zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *